Tanssit Jakamattoman Ihmisarvon Puolesta 6.12

ESPLANADIN PUISTOSSA KELLO 18.00-20.30

Eikö tänäkään vuonna tullut kutsua Linnan juhliin? Harmittaako itsenäisyyspäivän synkkyys? Älä ahdistu kotona, vaan tule tansseihin kanssamme!

Tanssit jakamattoman ihmisarvon puolesta -tapahtuman tarkoitus on synnyttää iloa, luottamusta ja yhteisyyttä yli rajojen. Juhla järjestetään itsenäisyyspäivän iltana Esplanadin puistossa kello 18.00–20.30.

Tanssiaisissa kaikki ovat yhdenvertaisia, katsomatta sukupuoleen, kansalaisuuteen, etnisyyteen, toimintakykyyn, ikään, seksuaaliseen suuntautumiseen, ulkomuotoon tai varallisuuteen. Emme suostu alentamaan tai jakamaan kenenkään ihmisarvoa. Siksi sanomme ei rasismille ja fasismille!

Samaan aikaan rauhanomaisen juhlamme kanssa Helsingin kaduilla marssii 612-kulkue, johon kerääntyy nationalistisia, rasistisia ja avoimen fasistisia voimia, jotka haluavat jakaa ihmiset keskenään eriarvoisiin asemiin. Äärioikeiston lisäksi Suomen valtaeliitti on luonut pelon ilmapiiriä ideologisilla ratkaisuillaan hyvinvointivaltion tuhoamiseksi. Eriarvoisuutta lisäämällä ihmiset on saatu näkemään lähimmäisensä vihollisina, ja kääntymään toinen toistaan vastaan.

Haluamme toimia vastavoimana pelolle ja vihalle. Haluamme näyttää, ettemme suostu pitämään yhtäkään ihmistä toista vähempiarvoisena. Eriarvoistumisen pysäyttäminen on ainoa keino pysäyttää fasismin nousu.

Kansanomaisen juhlan musiikkitarjonta koostuu monikulttuurisista rytmeistä. Tarjolla on lämmintä vegaanista ruokaa ja juomaa kaikille halukkaille.

Tule kohtaamaan tavallisia ihmisiä, keskustelemaan ja nauttimaan itsenäisyyspäivän illasta. Ja halutessasi voit tanssia itsesi lämpimäksi juuri omalla tyylilläsi.

Tapahtuman puhujat ja artistit julkaistaan pian.

Tapahtuman järjestää joukko äärioikeiston noususta ja eriarvoistumisen kasvusta huolestuneita kansalaistoimijoita.

 

Jakamattoman ihmisarvon puolesta:

Toimimme vastavoimana pelolle ja vihalle. Emme suostu pitämään yhtäkään ihmistä toista vähempiarvoisena.

Tietoja: fb: https://www.facebook.com/jakamatonihmisarvo/