Toiminta

Naiset Rauhan Puolesta -liike pyrkii - ja on pyrkinyt - tavoitteeseensa monin näyttävin tapahtumiin sekä tempauksin. Esimerkiksi 1980-luvun alkuvuosina järjestettiin kolme yhteispohjoismaista rauhankulkuetta, jotka herättivät suurta mielenkiintoa naisten rauhantyötä kohtaan. Kulkueiden kohteina olivat Pariisi vuonna 1981, Moskova 1982 ja Washington 1983.

Naiset Rauhan Puolesta -liike on osallistunut vuosituhannen vaihteessa Euroopan tulevaisuus-konferensseihin ympäri Eurooppaa. Konferenssit ovat suhtautuneet kriittisesti Euroopan Unioniin ja Euroopan militarisointiin. Konferenssit on pidetty yhteistyössä NPR:n, Vaihtoehto EU:lle Tiedotuskeskuksen ja muiden rauhanjärjestöjen kanssa vuonna 1997 Warsovassa, Budapestissa (1998), Prahassa ja Helsingissä (1999), Ljubljanassa (2000), Göteborgissa ja Tallinnassa (2001) sekä Kööpenhaminassa (2002).

Naiset Rauhan Puolesta katsoo, että ydinvoimalat ovat taloussodan ydinpommeja, siksi ydinvoiman ja ydinaseiden vastustaminen on aina ollut yksi toiminnan painopistealue. Viides ydinvoimala torjuttiin kerran, mutta keväällä 2002 eduskunta antoi TVO:lle periaateluvan viidennen ydinvoimanrakentamiseen. Joulukuussa 2014 eduskunta myönsi Fennovoimalle periaateluvan ydinvoimalan rakentamisesta Pyhäjoelle.

Naiset Rauhan Puolesta -liikkeeseen kuuluu useita ryhmiä, kuten Itkijänaiset, Naiset Atomivoimaa Vastaan, Mustapukuiset naiset (Women in Black), Amandamaji ry., Isoäidit rauhan puolesta ja Äidit poliisiväkivaltaa vastaan. Ryhmät ovat yhdessä ja erikseen järjestäneet useita suorastaan huimia tempauksia.