Ajankohtaista

IPB World Congress: Disarm! For a Climate of Peace - Creating an Action Agenda 30.09.2016 – 03.10.2016

International Peace Bureau (IPB) järjestää syys-lokakuun vaihteessa Berliinissä kansainvälisen kongressin, jonka tavoitteena on tuoda esille maailman sotilasmenojen suuruutta ja esittää vaihtoehtoja, joihin rahat tulisi asevarustelun sijasta käyttää. Näitä olisivat esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuminen ja kestävä kehitys, aseistariisunta, konfliktien ehkäisy, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon parantaminen.

Lisätietoja www.ipb.org

Naiset Rauhan Puolesta
Naiset Rauhan Puolesta
Naiset Rauhan Puolesta
Naiset Rauhan Puolesta

Tiedotus

Fennovoima aloitti vesirakentamista – vastuu ympäristö- ja talousvahingoista vyöryy muille

Fennovoima on tiedottanut monikansallisen Boskalis-yhtiön tytäryhtiön Terramaren aloittaneen merkittäviä luontoa vahingoittavia vesirakennustöitä Pyhäjoella. Rosatom-Fennovoima suunnittelee rakentavansa ydinvoimalaa Pyhäjoelle, mutta sillä ei ole edes rakentamislupaa, ympäristölupa on valituskäsittelyssä ja lupatilanne on epämääräinen. Toiminnasta seuraa korvaamattomia vahinkoja uhanalaisille kaloille ja muille eliöille. Fennovoima antaa väärää ja harhaanjohtavaa tietoa ympäristökysymyksistä.

Rauhanjärjestöt: Hallituksen sanat ja teot ristiriidassa keskenään

Hallitus valmistelee ensi vuoden talousarviota, josta on poistettu kokonaan rauhan- ja ihmisoikeusjärjestöjen valtionavut. Järjestöjen ensi vuoden rahoitukseen opetus- ja kulttuuriministeriö aikoo käyttää siirtomäärärahoja. Vuoden 2017 rahoituksen taso, samoin kuin valtion tuen jatko ensi vuoden jälkeen ovat kuitenkin vielä auki.

Tule mukaan toimintaan!

Naiset Rauhan Puolesta -liikkeen toiminta on kokonaisvaltaista rauhankulttuurin rakentamista. Liikkeemme toimii monien feminististen rauhanliikkeiden tapaan vapaamuotoisena liikkeenä. Toimimme yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten rauhan- ja ympäristöjärjestöjen kanssa. Järjestämme kampanjoita, seminaareja, mielenosoituksia, laadimme vetoomuksia ja kannanottoja  tarkoituksena saavuttaa aseista vapaa ja väkivallaton maailma.

Liikkeemme piirissä toimii Itkijänaiset, Naiset Atomivoimaa Vastaan, Isoäidit Rauhan Puolesta, Äidit poliisiväkivaltaa Vastaan-ryhmät ja Amandamaji ry, joka on rekisteröitynyt yhdistys.

Subscribe to